RECEPTY ADVENI

Nízkosacharidová snídaňová kaše len–chia

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Nízkosacharidová snídaňová kaše len–chia
Vláknina JABLEČNÁ JEMNÁ
Hlavní přísada
Vláknina JABLEČNÁ JEMNÁ
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Oba druhy semínek promícháme s vlákninou a případně kakaem nebo kořením a postupně přiléváme vlažnou vodu nebo mléko, až získáme řídkou kašičku. Necháme alespoň 10, lépe ale 30 minut odstát. Podle potřeby doředíme trochou mléka nebo vody, ozdobíme a můžeme podávat.

Poznámky

Moje oblíbené kombinace: mletý mák a švestková povidla, skořice a sušená jablka, kardamom a kokos, kardamom a goji, kakao a banán, …

Jablečnou vlákninu je možné nahradit jiným druhem vlákniny, např. psylliem nebo dalšími vlákninami ze sortimentu Adveni (kromě bramborové, ta potřebuje tepelnou úpravu).