RECEPTY ADVENI

Nepečený jáhlový perník

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Nepečený jáhlový perník
Karobová mouka 250 g
Hlavní přísada
Karobová mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme mlékem, osladíme, přidáme perníkové koření a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut. Poté vmícháme karobovou mouku/karobový prášek/kakao rozmíchané v malém množství horké vody, rozinky a případně nasekané ořechy nebo strouhaný kokos. Podle potřeby dosladíme. Ještě teplou směs rozprostřeme do formy (použila jsem plastovou krabičku o rozměrech 17×10 cm), utlačíme, zarovnáme povrch a okraje a posypeme strouhaným kokosem. Necháme v chladu vychladnout. Poté nakrájíme na kostičky a můžeme podávat.

Poznámka

Jáhly jsou skvělé na přípravu nepečených moučníků, po vychladnutí uvařená jáhlová kaše ztuhne a vytvoří základ moučníku („těsto“), které se může libovolně ochutit, ozdobit, polít a podobně.