RECEPTY ADVENI

Nektarinkový koláč z čirokové kaše

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Nektarinkový koláč z čirokové kaše
Adveni kaše s čirokem
Hlavní přísada
Adveni kaše s čirokem
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

I když člověk ovesné a obilné kaše miluje, nemá každé ráno čas si je připravovat. Pokud patříte do této kategorie lidí, mám pro vás skvělou zprávu. Kaše se dá prostě upéct a vy si ji klidně můžete dát na druhý den.

Nektarinky omyjeme a nakrájíme na tenčí měsíčky. Troubu rozehřejeme na 200 °C a kruhovou formu na dort (22 cm) potřeme kokosovým olejem. Pokud nemáte nepřilnavou formu, vyložte dno nejdříve papírem na pečení. Naskládáme nektarinku a zasypeme lžící panely. Dáme do trouby na 10 minut opékat. Vejce našleháme s panelou, vmícháme mléko a kokosový olej (tekutý, vše při pokojové teplotě). Nakonec vmícháme zbytek ingrediencí. Opečené nektarinky mezitím necháme lehce zchladit, teplotu trouby stáhneme na 170 °C. Připravené těsto rozetřeme / nalijeme do formy a dáme péct na 30 minut. Koláč necháme lehce zchladnout a překlopíme na talíř nebo tác. Posypeme strouhaným kokosem a necháme vychladnout.