RECEPTY ADVENI

Nadýchaná roláda ze slzovkové mouky

Bez lepku Bez sóji

Nadýchaná roláda ze slzovkové mouky

Hlavní přísady

Slzovková mouka
Slzovková mouka
Koupit
Kypřící prášek
Kypřící prášek
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Korpus

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nejdříve si připravíme ostružinový rozvar. Pokud máte nějaký domácí tolerovaný džem, můžete jej použít. Já jsem měla mražené ostružiny, které už však byly trochu rozjeté, tak jsem se rozhodla připravit z nich čerstvý džem. Ostružiny jsem s kapkou vody rozdusila, rozmixovala do hladka, vznikla mi sice hustá kaše, ale na roztírání příliš tekutá, přidala jsem 2–3 lžíce chia semínek a odstavila. Chia semínka nabobtnají a jak nasají vodu, zahustí rozvar a vznikne chia džem.

Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení, který ještě lehce potřeme kokosovým olejem či jiným tukem. Bílky opatrně oddělíme a se špetkou soli našleháme, jakmile je sníh téměř hotový, po troškách všleháme cukr a vytvoříme pevný sníh. V druhé misce smícháme vejce s olejem (pozor, aby vejce byly pokojové teploty a nesrazil se vám olej). Zvlášť si smícháme mouku s kakaem a práškem na pečení. Vařečkou opatrně po částech vmícháme sníh do žloutkové směsi. Jakmile se nám hmota propojí, vmícháme suchou směs. Mícháme opravdu opatrně. Rozetřeme na připravený plech a pečeme 15 minut. Po vyjmutí si přichystáme čistou utěrku, upečené těsto na ni překlopíme, stáhneme opatrně papír a roládu zamotáme přes utěrku.

Jakmile těsto vychladne, rozetřeme na něj ostružinový rozvar. Tvaroh s medem a trochou vody (lze nahradit mlékem) našleháme na hladký krém (přidávejte vodu postupně po lžících) a rozetřeme jej na připravený korpus s rozvarem (končíme cca 2 cm od konce, tvaroh se nám tam nahrne při rolování). Zarolujeme a dáme do lednice na pár hodin či přes noc odležet.