RECEPTY ADVENI

Muffiny s nivou a slaninkou

Bez lepku Bez sóji

Muffiny s nivou a slaninkou
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
La Teta

Autor receptu

Píše blog o bezlepkové kuchyni, ke které se dostala díky diagnoze celiakie u syna a manžela. Jejím cílem je ukázat lidem, že stravovat se bez lepku nemusí nutně znamenat odbývat se a hledat kompromis. I bezlepková kuchyně může mít téměř identickou chuť jako kuchyně klasická.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Muffiny „na slano“? La Teta si opravdu umí pohrát se zajímavými ingrediencemi. Niva, opečená slaninka, olivy… Vůně a chuť těchto muffinů nenechá nikoho lhostejným.

Budeme potřebovat papírové nebo plastové košíčky na pečení muffinů.

Vajíčka prošleháme vidličkou, přidáme k nim směs BAKE-A-CAKE, prášek do pečiva, sůl, pepř, Nivu a vše zamícháme.

Přilijeme smetanu. Vmícháme olivy, papriky a slaninu. Důkladně vše promícháme.

Vzniklým těstem plníme košíčky na muffiny.

Pečeme na 180 °C cca 25 minut. Zda jsou muffiny dopečené, prověříme klasickým testem špejlí.

Z výše uvedeného množství připravíme 8 muffinů.

Foto: La Teta
  • recept Muffiny s nivou a slaninkou
  • recept Muffiny s nivou a slaninkou