RECEPTY ADVENI

Mrkvový koláč s kurkumou a jablky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Mrkvový koláč s kurkumou a jablky
Mouka z červené čočky 250 g
Hlavní přísada
Mouka z červené čočky 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Suché ingredience

Tekuté ingredience

Ostatní

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Troubu předehřejeme na 180 °C a tukem vymastíme formy na chlebík.

Smícháme si mouky se solí, práškem na pečení a kořením. Zvlášť rozmícháme pastu s vejci, tekutým kokosovým olejem, sirupem a vodou. Smícháme tekutou směs se suchou a nakonec vmícháme nastrouhané jablko, kurkumu a mrkev. Pečeme 50 minut, necháme vychladnout a podáváme.