RECEPTY ADVENI

Mrkvovo-kokosový koláč

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Mrkvovo-kokosový koláč
Jáhlová mouka 250 g
Hlavní přísada
Jáhlová mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Mrkvový koláč je klasika, která se nikdy neomrzí. Když přidáte ještě kokos, dostane koláč nových rozměrů.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Dortovou formu o průměru 18 cm vymažeme kokosovým olejem či jiným tukem.

Smícháme mouky s kokosem a práškem na pečení, zvlášť si smícháme jablečné pyré s panelou a vejci. Mokrou směs vmícháme do suché a nakonec vmícháme i nastrouhanou mrkev. Rozetřeme do připravené formy a pečeme 40 minut (pokud zvolíte formu s větším průměrem, pečte kratší dobu). Doporučuji podávat s domácí kyselou marmeládou a posypané strouhaným kokosem.