RECEPTY ADVENI

Mrkvovo-kaštanový nákyp z mikrovlnné trouby

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Mrkvovo-kaštanový nákyp z mikrovlnné trouby

Hlavní přísady

Kaštanová mouka 250 g
Kaštanová mouka 250 g
Koupit
Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Rychlá svačinka, pokud chcete mlsat zdravě.

Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Ve skleněné nebo keramické misce promícháme kaštanovou mouku, tapioku, cukr, prášek do pečiva a semínka. Přidáme nastrouhanou mrkev, olej a podle potřeby přidáváme vodu tak, abychom získali mrkev obalenou řidším těstíčkem (mrkve je hodně, víc než těstíčka). Očistíme okraje misky a dáme péct do mikrovlnné trouby na 750–800 W na 3,5 minuty. Poté necháme minutu dojít a opatrně vyklepneme z misky. Ozdobíme semínky a ještě teplé podáváme.

 

Poznámka

Nákyp má jakoby pudinkovou strukturu, určitě nečekejte buchtu nebo nadýchané těsto. Je sytý a moc dobrý.

Těsto by určitě šlo upéct i v klasické troubě. Případně by šlo uvařit v páře jako klasický nákyp či pudink. Takhle je to ale rychlejší a s minimem nádobí.