RECEPTY ADVENI

Míša řezy

Míša řezy
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Lenka Jurečková

Autor receptu

Lenka se stala nejznámějším propagátorem bezlepkového chleba s psylliem. Ten podle jejího návodu pečou tisíce lidí odkázaných na bezlepkovou dietu a láskyplně mu přezdívají Jureček!

Ingredience

Na těsto

Na krém

Na polevu

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kakaový piškot, na něm tvaroh zalitý tenkou křupavou vrstvou čokolády. To jsou Míša řezy. Variace na oblíbený tvarohový nanuk s roztomilým jménem Míša. Tento dezert chutná všem, malým i velkým. Obzvláště je-li pořádně vychlazený. Navíc si u něj můžeme tak trochu namlouvat, že mlsáme zdravě. Obsahuje totiž opravdu poctivou dávku tvarohu.

Budete potřebovat plech o rozměrech 40×30 cm a pečicí papír na jeho vyložení.

Oddělíme bílky od žloutků a z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Bílkový sníh si odložíme stranou.

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a přilijeme olej.

Do žloutkové směsi postupně přidáváme mléko a směs BAKE-A-CAKE smíchanou s práškem do pečiva.

Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.

Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 35 minut. Před vyjmutím z trouby provedeme zkoušku špejlí (špejli zapíchneme doprostřed korpusu, a pokud ji vytáhneme čistou, je upečeno).

Ingredience na krém si necháme v pokojové teplotě.

Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme tvaroh a šleháme dohladka.

Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus a dáme do lednice vychladit.

Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, odstavíme a nalámeme do něho čokoládu. Rozmícháme dohladka.

Na vychlazené řezy rozprostřeme tenkou vrstvu čokoládové polevy a necháme znovu vychladit.

Foto: Lenka Jurečková
  • recept Míša řezy
  • recept Míša řezy
  • recept Míša řezy
  • recept Míša řezy