RECEPTY ADVENI

Mini vege quiche

Bez lepku Bez mléka Bez vajec

Mini vege quiche
Mouka z hnědé rýže
Hlavní přísada
Mouka z hnědé rýže
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Těsto

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Veganské slané koláčky, měly velký úspěch na letošním Apetit pikniku při mém dietním workshopu. Náplně můžete podle libosti vylepšovat bylinkami, grilovanou zeleninou, pro masožravce kousky lososa apod.

1. Na náplň si ponorným mixérem vymixujeme sójovou zakysanou smetanu se silken toffu a kořením v hladkou hmotu. Odložíme do lednice. Psyllium a Vegavajo rozmícháme společně ve vodě a necháme stát na lince.

2. V míse si smícháme mouky s kořením, solí. Přidáme gel, který nám vznikl nabobtnáním vláknin, přilijeme rýžovou smetanu a přidáme nastrouhaný studený tuk. Rukou vymícháme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici alespoň 2 hodiny odpočinout. Na olivovém oleji zpěníme česnek a přidáme na kousky posekaný vařený chřest a jen krátce promícháme.

3. Troubu předehřejeme na 175 °C. Z těsta vytvoříme asi 15 kuliček, které obalíme ve zbývajícím škrobu a tvarujeme do formiček tartarelky s vyšším okrajem. Těsto propícháme vidličkou a necháme krátce – cca 10 minut zapéct. Pokud se těsto při pečení začne nafukovat, propíchneme ho opět vidličkou.

4. Předpečené tartarelky plníme sójovou směsí a poklademe chřestem s česnekem. Dopečeme cca 20 minut. Necháme vychladnout na mřížce a jíme mírně teplé nebo studené.