Medový čirokový koláč
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Pracovní postup
Tak jednoduchý a tak dobrý koláč, zvládnete za chvilinku, i když přijde na odpolední kávu nečekaná návštěva…
1. Troubu předehřejeme na 160 °C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Vejce vyšleháme mixérem s cukrem a medem, citronovou kůrou a citronovou šťávou do husté pěny. Zlehka přimícháme mouky a vinný kámen. Jako poslední jemně zamícháme 4 lžíce oleje.
2. Těsto přelijeme do plechu s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut (až je špejle po vytažení ze středu koláče suchá). Po upečení necháme koláč vychladnout na mřížce. Vychladlý ho překlopíme a opatrně sundáme pečící papír. Koláč rozdělíme podélně na polovinu. Jednu polovinu potřeme džemem a druhou opatrně přiklopíme. Koláč pocukrujeme a nakrájíme na malé kostičky.