Medovníkové kuličky
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Na krém
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Upéct je bez lepku není až tak těžké, ale bez bílkoviny kravského mléka už je to oříšek. Hlavně když chcete, aby chutnaly jako ty klasické, plné másla a Salka. Ale podařilo se!
Směs BISCUITS & COOKIES smícháme s cukrem, vejci, medem a Alsanem. Vypracujeme tužší těsto.
Těsto rozdělíme na 3 části, uděláme z nich libovolné placky, dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C do zlatova.
Necháme vychládnout a pak buď ručně, nebo v mixéru rozdrtíme na malé kousíčky.
Krém připravíme tak, že plechovku kondenzovaného mléka ponoříme do vody a vaříme 2 hodiny, aby vzniklo „karamelové Salko“. Necháme vychladnout.
Pak vyšleháme Alsan a pomalu k němu přidáváme vychladlé „karamelové Salko“.
Z rozdrcené směsi si odložíme zhruba třetinu stranou. Do zbytku rozdrcené směsi vylijeme krém a zpracujeme v těsto. Z takto připraveného těsta pak odebíráme malé kuličky, které obalujeme ve zbylé třetině rozdrcené směsi.
Uchováváme v lednici.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme zhruba 50 ks medovníkových kuliček.