RECEPTY ADVENI

Medovníkové kuličky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Medovníkové kuličky
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Martina Vašíčková

Autor receptu

.

Ingredience

Na krém

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Upéct je bez lepku není až tak těžké, ale bez bílkoviny kravského mléka už je to oříšek. Hlavně když chcete, aby chutnaly jako ty klasické, plné másla a Salka. Ale podařilo se!

Směs BISCUITS & COOKIES smícháme s cukrem, vejci, medem a Alsanem. Vypracujeme tužší těsto.

Těsto rozdělíme na 3 části, uděláme z nich libovolné placky, dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C do zlatova.

Necháme vychládnout a pak buď ručně, nebo v mixéru rozdrtíme na malé kousíčky.

Krém připravíme tak, že plechovku kondenzovaného mléka ponoříme do vody a vaříme 2 hodiny, aby vzniklo „karamelové Salko“. Necháme vychladnout.

Pak vyšleháme Alsan a pomalu k němu přidáváme vychladlé „karamelové Salko“.

Z rozdrcené směsi si odložíme zhruba třetinu stranou. Do zbytku rozdrcené směsi vylijeme krém a zpracujeme v těsto. Z takto připraveného těsta pak odebíráme malé kuličky, které obalujeme ve zbylé třetině rozdrcené směsi.

Uchováváme v lednici.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme zhruba 50 ks medovníkových kuliček.

Foto: Martina Vašíčková
  • recept Medovníkové kuličky