RECEPTY ADVENI

Medové perníčky bez lepku

Bez lepku Bez sóji

Medové perníčky bez lepku

Hlavní přísady

Bezlepková směs na pečení BAKE-A-CAKE
Bezlepková směs na pečení BAKE-A-CAKE
Koupit
Kypřící prášek
Kypřící prášek
Koupit
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tradiční české Vánoce se neobejdou bez medových perníčků. Tato bezlepková varianta klasického receptu Vás okouzlí nejen výbornou chutí, ale i dlouhou trvanlivostí.

Bezlepkovou směs na pečení BAKE-A-CAKE smíchanou s moučkovým cukrem a kypřícím práškem prosejeme na vál. Pokud máme jemné sítko, zůstanou nám v něm malé kousky slunečnicových semínek, které vrátíme zpět do prosáté mouky.

Přidáme máslo, vejce, med a koření a rukama zpracujeme v kompaktní těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot). Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 24 hodin do chladničky.

Z těsta ukrojíme ⅓, prohněteme na pomoučené desce a vyválíme na plát silný 3 mm. Vykrajujeme libovolné tvary a rovnáme je na plech vyložený pečícím papírem. Mezi perníčky ponecháváme větší rozestupy, aby se nespojily, až v troubě nabydou na objemu. Takto postupujeme, dokud nezpracujeme celou dávku těsta.

Vykrájené perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 10 minut v mírně vyhřáté troubě na 150 °C do zlatohněda.