RECEPTY ADVENI

Medové bochánky s čirokové kaše plné semínek

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Medové bochánky s čirokové kaše plné semínek
Adveni kaše s čirokem
Hlavní přísada
Adveni kaše s čirokem
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Zdravá medová snídaně s miskou ovoce Vás postaví na nohy. Můžete zkusit i bez vajíčka, nebudou tolik kypré, ale na chuti to znát vůbec nebude…

1. Všechny suroviny vyndáme cca hodinu před pečením na kuchyňskou linku, aby měly stejnou teplotu. Troubu předehřejeme na 180 °C. Stellu rozpustíme a necháme chvilku ochladnout.

2. Kaši, škrob, semínka, psyllium a kypřící prášek v misce promícháme. Přilijeme sojovou smetanu, vejce a ochladlý tuk. Všechno opatrně vařečkou promícháme. Z těsta tvoříme namočenou rukou bochánky, které vložíme do košíčků a pečeme ve vyhřáté troubě 15–20 minut. Až je špejle píchnutá do středu bochánku suchá.

3. Po upečení necháme bochánky vychladnout na mřížce. Podáváme k dobrému čaji a ovoci.