RECEPTY ADVENI

Masovo-chlebový quiche

Bez lepku Bez sóji

Masovo-chlebový quiche
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Těsto

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Všichni jsou už v Mexiku, buenas días, já taky jdu… Tenhle slaný koláč voní dálkami. Směs masa, fazolí a kukuřice v kombinaci s pikantním chilli a koriandrem jsou typické pro exotické země Latinské Ameriky. Nasaďte si sombrero pěkně do čela a vydejte se s námi na tuhle ohnivou jízdu! Nebudete litovat.

Doporučujeme použít kulatou formu s vroubkovaným okrajem o průměru 26–28 cm.

1. Směs BISCUITS & COOKIES prosejeme na vál a přidáme sůl a chilli koření. Do sypké směsi zapracujeme máslo a vejce. Krátce prohněteme, dokud se přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot). V případě potřeby můžeme zředit vodou.

2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň půl hodiny, nejlépe do druhého dne.

3. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme suchými luštěninami (cizrna, fazole, čočka). V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 10–15 minut. Vyndáme z trouby, odstraníme papír s luštěninami a necháme vychladnout.

4. Na oleji osmahneme česnek, přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, okořeníme a krátce opečeme. Poté přidáme krájená rajčata, kukuřici a fazole a dusíme, dokud maso nezměkne. Ke konci zahustíme chlebem pokrájeným na drobné kostičky.

5. Pikantní směs navršíme na předpečený korpus, bohatě posypeme strouhaným sýrem. V troubě vyhřáté na 180 °C zapékáme po dobu cca 15–20 minut. Můžeme podávat zatepla i vychlazený.