RECEPTY ADVENI

Máslové bagetky

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Máslové bagetky
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
La Teta

Autor receptu

Píše blog o bezlepkové kuchyni, ke které se dostala díky diagnoze celiakie u syna a manžela. Jejím cílem je ukázat lidem, že stravovat se bez lepku nemusí nutně znamenat odbývat se a hledat kompromis. I bezlepková kuchyně může mít téměř identickou chuť jako kuchyně klasická.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Když si tak člověk „listuje“ webem La Tety, říká si: „To musím upéct, toto musím upéct, toto zkusím, …“ A tyto máslové bagetky! Ty taky musím upéct! :-) Pozor, uvedené množství je pouze na 2 bagetky, protože La Teta pečivo nezamrazuje, peče vždy čerstvé. Pokud je vás doma více, nebo prahnete po vykřupaném pečivu s máslovou chutí, množství ingrediencí raději zdvojnásobte.

Smícháme směs DONUTS & CROISSANTS (tzv. ZELENÁ), rýžovou polohrubou mouku, sůl a droždí. Přidáme zakysanou smetanu, vodu a rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto, které přetáhneme potravinovou fólií a necháme ho zdvojnásobit objem.

Mezitím troubu rozehřejeme na 240 °C, na spodní rošt dáme plech s cca půllitrem vody.

Vykynuté těsto důkladně propracujeme na pomoučené ploše, rozdělíme ho na poloviny a vytvarujeme bagetky. Necháme 15 minut kynout ve formě ne pečení baget, nebo mezi zavinutými utěrkami, aby se těsto „nerozlezlo“ do stran.

Pak potřeme vodou, vložíme do rozpálené a zapářené trouby a pečeme do zlatova.

Z výše uvedených ingrediencí upečeme 2 bagetky.

Foto: La Teta
  • recept Máslové bagetky