RECEPTY ADVENI

Marocká quinoa

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Marocká quinoa
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Quinou na 5 minut namočíme, poté slijeme. Na lžičce olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme quinou a zalijeme dvojnásobkem vroucí vody (možno s polovinou kostky zeleninového bujonu). Přidáme garam masalu, trochu soli a podle chuti bílý pepř. Nakrájíme několik sušených meruněk na malé kousky a spolu s mandlemi přidáme ke quinoe. Vše necháme pod pokličkou lehce vařit cca 15–20 minut, až než je quinoa měkká, příp. dolijeme trochu vody.

Před podáváním ozdobíme jarní cibulkou.

Poznámka

Inspirovala jsem se receptem Moroccan Quiona. V původním receptu je použito marocké koření, které obsahuje muškátový oříšek, římský kmín, koriandr, nové koření, zázvor, kayenský pepř a skořici. Já jej nahradila kořením garam masala.