RECEPTY ADVENI

Marcipánové mini štoly

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Marcipánové mini štoly
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Největší vánoční štóla měřila přes 72 metrů a byla vytvořena v roce 2010 v nizozemském Haarlemu. A nejmenší? Možná ji upečete právě Vy podle tohoto výborného receptu! Nazkoušeno v bezlepkovém provedení dle výše uvedeného zdroje se Žlutou Adveni, funguje to a chutná báječně!

Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem. Přidáme tvaroh a prohněteme.

Smícháme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTOU), prášek do pečiva, skořici, vanilku, sůl, citronovou kůru. Přidáme k tvarohové směsi a důkladně prohněteme.

Pak přisypeme sekané mandle, promícháme. Přidáme rozinky, opět promícháme a na závěr přidáme marcipán a zase důkladně zapracujeme.

Na pomoučené ploše si těsto rozdělíme na čtvrtiny. Z každé uválíme váleček o průměru 2,5 cm a z toho pak odkrajujeme cca 5 cm dlouhé kousky a ty tvarujeme do „mini štol“. Klademe na plech vyložený pečicím papírem.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20–25 minut.

Upečené mini štoly potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Podle receptu uvedeného na TV Seznam dne 23. listopadu 2020.

Foto: Adveni
  • recept Marcipánové mini štoly