RECEPTY ADVENI

Maniokové houstičky s kurkumou

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Maniokové houstičky s kurkumou
Tapiokový škrob 250 g
Hlavní přísada
Tapiokový škrob 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Maniokové houstičky jsou tradičním brazilským pečivem. Nepotřebujete žádnou spoustu mouk ani doplňků, stačí vám tapioková mouka, tuk a dobrý sýr. Přidejte špetku protizánětlivé kurkumy, která je přímo zázračným přírodním lékem na spoustu nemocí.

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Vejce lehce rozšleháme a postupně k nim přidáváme jednotlivé suroviny. Opatrně mícháme, maniokový škrob má tendenci trochu lítat. Vypracujeme husté těsto, které necháme půl hodiny odležet v lednici. Já jsem použila 1 hrnek čerstvého balkánského sýru a 1 hrnek strouhaného tvarohu, volba sýru je však na vás, co kdo toleruje (naprosto ideální a luxusní je strouhaná mozzarella). Ze směsi pak lehce naolejovanýma rukama tvarujeme menší kuličky, které dáma na plech. Pečeme cca 15–20 minut, záleží na troubě.

Poznámka

Doporučuji ochutnat ještě teplé.