RECEPTY ADVENI

Mango koláč s pudinkem

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Mango koláč s pudinkem

Hlavní přísady

Rýžová mouka hladká 250 g
Rýžová mouka hladká 250 g
Koupit
Jáhlová mouka 250 g
Jáhlová mouka 250 g
Koupit
Pavla

Autor receptu

Pavlu baví vaření, pečení a vymýšlení nových receptů. Na bezlepkové, bezmléčné a částečně low FODMAP dietě je poměrně krátce, ale rozhodně ji to neodradilo, protože s intolerancemi radost z vaření nekončí, ale začíná.

Ingredience

Korpus

Pudink

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Smícháním všech surovin na korpus mi vzniklo řidší těsto, které jsem vlila do kulaté formy o průměru 21 cm vystlané pečícím papírem (těsto jsem více rozetřela do krajů – snažila jsem se o zvýšené okraje) a dala péci na 170 °C.

V malém množství mandlového mléka jsem rozmíchala škrob a mouku. Zbytek mandlového mléka jsem přivedla k varu a přidala mléko s rozmíchaným škrobem a moukou. Vařila jsem několik minut do zhoustnutí.

Na upečený korpus (je tvrdší – typově spíše lineckému, ale časem měkne) jsem dala pudinkovou vrstvu a na to mangovou. V případě, že je mango hodně zralé a teče (jako v mém případě), doporučuji zahustit např. trochou pudinku.