RECEPTY ADVENI

Mandlový dortík s mascarpone a jahodami

Bez lepku Bez sóji

Mandlový dortík s mascarpone a jahodami
Adina směs AKCE 1 + 1 ZDARMA DMT: 1-11-2017
Hlavní přísada
Adina směs AKCE 1 + 1 ZDARMA DMT: 1-11-2017
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Korpus

Krém

Poleva

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tento dortík si prostě vybojoval místo v předních liniích a v našem domácím seznamu předběhl spoustu skvělých receptů. Není to totiž žádná lehká váha, ale poctivá dávka kalorií zabalená do krásné červené barvy na sněhovém polštářku.

Troubu předehřejeme na cca 160 °C. Formu (24 cm) si vymažeme kokosovým tukem a vysypeme trochou Směsi Adina. Bílky oddělíme od žloutků a našleháme je se špetkou soli do pěny. Žloutky smícháme s ostatními ingrediencemi na korpus. Postupně vmícháme bílkovou pěnu a hmotu přelijeme do formy na dort. Pečeme cca 15 minut či dokud špejle nevyjde ven beze zbytků. Necháme vychladnout.

Ingredience na krém vyšleháme šlehačem do jemného krému. Můžete dle vlastních chuťových preferencí přidat třeba kokos, vanilku, čokoládu. Ale samotný mascarpone s citrónem má skvělou chuť.

Mražené jahody necháme popustit, odstraníme trochu přebytečné šťávy a spolu s cukrem je povaříme v nepřilnavém hrnci do úplného změknutí. Během vaření pomačkáme jahody, vytvoří se nám hustější směs. Jakmile tato směs začne houstnout, odstavíme a necháme chladnout. Mezitím si nakrájíme čerstvé jahody, kterými ozdobíme dort. Zalijeme jahodovou polevou a dáme do lednice ztuhnout. Následně můžete třeba polít ještě čokoládou či dozdobit čerstvou mátou.