RECEPTY ADVENI

Mandlovo-lněné krekry

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Mandlovo-lněné krekry
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme pevné nedrobivé těsto. To rozválíme na asi 4 mm vysokou placku a nakrájíme na obdélníčky. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 160 °C asi 15 minut.

Poznámka

Bylinky volíme dle vlastní chuti, já jsem použila směs koření na bylinkové máslo (pertželová a celerová nať, česnek, cibule, bazalka, oregano).

Krekry jsem z vyváleného těsta vykrajovala formičkou na vánoční cukroví.