RECEPTY ADVENI

Mandlovo-lněné bezlepkové housky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Mandlovo-lněné bezlepkové housky
Adina směs AKCE 1 + 1 ZDARMA DMT: 1-11-2017
Hlavní přísada
Adina směs AKCE 1 + 1 ZDARMA DMT: 1-11-2017
Beáta Vörösová

Autor receptu

Píšu blog Veselé Borůvky o paleo / bezlepkové kuchyni a životním stylu.

Ingredience

Na 4 housky

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Další houska, tentokrát dle chuti Tomáše. Díky mandlím je trochu sladší, ale v kombinaci s lněnými semínky nepřipomíná sladkou buchtu. Zevnitř křupavá, uvnitř měkká, prostě perfektní houska!

Psyllium zalijeme vlažnou vodou a necháme, ať se přes noc vytvoří hustá lepkavá hmota. Suché suroviny zamícháme a přidáme k psylliu, důkladně vše zpracujeme. Houskové těsto rozdělíme na čtyři placaté a kulaté housky. Položíme je na plech s pečícím papírem a pečeme 50 minut na 180 °C na horkovzdušné funkci. Opět platí, že je musíte nechat úplně vychladnout. 

Poznámka

Nechejte vychladnout!