RECEPTY ADVENI

Mandlovo-kaštanové muffiny

Bez lepku Bez sóji

Mandlovo-kaštanové muffiny
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Krém

Pracovní postup

Dnes si upečeme muffiny podle Markéty. A jelikož použijeme Směs Adina, odlehčíme zažívacímu traktu od zbytečných škrobů, kterých už tak máme ve stravě spoustu. Spojení mandlové chuti s kaštanovým krémem je naprosto báječné.

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Bílky nalšeháme do pěny. Žloutky smícháme s mlékem a olejem, vmícháme Směs Adina smíchanou s práškem do pečiva a škrobem. Opatrně vmícháme sníh z bílků. Plníme formičky na muffiny a pečeme 15–25 minut (zkoušejte párátkem). Po upečení nechte vychladnout.

Ingredience na krém našlehejte a ozdobte vychladlé muffiny.

Poznámka

Před podáváním je lepší je aspoň na 30 minut nechat uležet v lednici.