RECEPTY ADVENI

Mandlovo-karobový makovec

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Mandlovo-karobový makovec
Karobová mouka 250 g
Hlavní přísada
Karobová mouka 250 g
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kombinace máku, Směsi Adina, karobové a čirokové mouky je naprosto delikátní a jemná. Pikantní marmeláda či domácí povidla s trochou alkoholu vynesou tuhle dobrotu ještě výš.

1. Troubu rozehřejeme na 160 °C, vymažeme si formu cca 20×30 cm nebo dortovou atd. Mouky smícháme v misce s mákem a kypřidlem. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh.

2. Žloutky vyšleháme s cukrem, vanilkovým extraktem do světle žluté pěny, zašleháme rozpuštěný tuk či olej. K žloutkové směsi přimícháme směs mouk a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

3. Polovinu těsta rozetřeme do formy, na těsto rozetřeme povidla či marmeládu, potřeme zbývajícím těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20–30 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta suchá. Makovec necháme na mřížce vychladnout, po vychladnutí pocukrujeme.