RECEPTY ADVENI

Malinové řezy

Bez lepku Bez sóji

Malinové řezy
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Vladěna Halatová

Autor receptu

Především sama celiak a máma, pro kterou se stalo bezlepkové vaření, pečení a kváskování vášní. Vlaďka je autorka tří kuchařek a zdaleka nekončí. Recepty, rady, a tipy sdílí také na svém blogu a sociálních sítích. Najdete tam i informace o jejích kurzech bezlepkového pečení a kváskování, které si vyžádal zájem jejich fanoušků. Kurzy se konají po celé republice a také na Slovensku.

Ingredience

Na korpus

Malinový rozvar

Na polevu

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Lehounké jako vánek a osvěžující jako čerstvý vítr. Tak takové jsou tyto malinové řezy!

Budeme potřebovat plech o rozměrech cca 30×40 cm a pečící papír na jeho vyložení. Pokud chcete řezy vyšší, použijte plech menší.

Nejprve si připravíme korpus

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s třetinou cukru na hustou pěnu a z bílků se zbylým cukrem ušleháme tuhý sníh.

Bílkový sníh spojíme se žloutkovou pěnou a nakonec opatrně vmícháme Fialovou směs s kypřícím práškem do pečiva.

Plech vyložíme pečícím papírem a hmotu na něj rovnoměrně rozetřeme. Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut při teplotě 180 °C.

Necháme vychladnout.

Mezitím si nachystáme malinový rozvar, který bude součástí polevy

Do hrnce vložíme maliny a přidáme cukr krystal. Chvilinku povaříme.

Odstavíme a ponorným mixérem umixujeme.

Poté přecedíme přes sítko, abychom se zbavili semínek.

Necháme vychladnout.

Dokončení

Následně v míse vyšleháme tvaroh s vychladlým malinovým rozvarem, přidáme smetanu a opět vyšleháme. Tak a máme malinovo-tvarohovou polevu.

Na vychladlý plát těsta rozetřeme malinovo-tvarohovou polevu a vytvoříme mřížky z čokoládové polevy (Bud můžeme použít hotovou čokoládovou polevu od Dr.Oetkra, nebo si vyrobíme z čokolády a tuku).

Na závěr řezy ozdobíme tím, že na ně poklademe maliny a jedlé lístky (např. máty, meduňky, …)

Uložíme do chladničky.

Foto: Vladěna Halatová
  • recept Malinové řezy
  • recept Malinové řezy