RECEPTY ADVENI

Makovo-jablečná buchta

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Makovo-jablečná buchta
Beáta Vörösová

Autor receptu

Píšu blog Veselé Borůvky o paleo / bezlepkové kuchyni a životním stylu.

Ingredience

Spodní vrstva těsta

Vrchní vrstva těsta

Náplň

Pracovní postup

Kombinace máku a jablek nikdy neomrzí :) Makovník s jablky měl mezi vámi obrovský úspěch, který jsem nečekala a myslím, že to je hlavně jednoduchostí. Tak přináším další recept z podobných surovin, stejně jednoduchý, ale o to lepší! Výsledek je vláčný ovocný koláč pro milovníky jablek.

Připravíme si dortovou formu s máslovým pečícím papírem. Jablka nastrouháme a osladíme / dochutíme. 

Ingredience na první vrstvu těsta zamícháme a rozlijeme na spodek formy. Následuje jablečná náplň. Koláč dokončíme další vrstvou makového těsta. Těsto je lepkavé, ale snadno ho rozetřete. 

Pečeme 30 minut na 170 °C.