RECEPTY ADVENI

Makovec

Bez lepku

Makovec
Rýžová mouka polohrubá 250 g
Hlavní přísada
Rýžová mouka polohrubá 250 g
La Teta

Autor receptu

Připravuje blog o bezlepkové kuchyni, ke které se dostala díky diagnoze celiakie u syna a manžela. Jejím cílem je ukázat lidem, stravovat se bez lepku nemusí nutně znamenat se odbývat a hledat kompromis. I bezlepkové kuchyně může mít téměř identickou chuť jako kuchyně klasická

Ingredience

Recept na pekáček 25×25 cm

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Ušleháme žloutky se sladidlem, přidáme olej, tvaroh a ještě chvíli šleháme.

Vmicháme mouku a mák a případně doředíme trochou mléka (max 50 ml) a nakonec přimícháme vyšlehané bílky.

Pečeme cca 30 minut na 180 °C.

Nakonec můžeme polít citronovou polevou (šťáva z jednoho citrónu zahuštěná rýžovým cukrem).