RECEPTY ADVENI

Makovec

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Makovec

Hlavní přísady

Rýžová mouka hladká 250 g
Rýžová mouka hladká 250 g
Koupit
Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Pavla

Autor receptu

Pavlu baví vaření, pečení a vymýšlení nových receptů. Na bezlepkové, bezmléčné a částečně low FODMAP dietě je poměrně krátce, ale rozhodně ji to neodradilo, protože s intolerancemi radost z vaření nekončí, ale začíná.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nejdříve jsem v míse promíchala všechny suché suroviny – mouky, mák a perníkové koření. Poté jsem přidala vodu či rostlinné mléko, rum, olej, rozpuštěný med a nastrouhaná jablka. Vše jsem dobře promíchala, nalila do kulaté zapékací formy (průměr 21 cm) vystlané pečícím papírem. Pekla jsem při 180 °C.

Díky jablkům je makovec krásně vláčný.