RECEPTY ADVENI

Makové řezy s jablečnou peřinou

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Makové řezy s jablečnou peřinou
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Těsto

Pudink

Pracovní postup

Tentokrát se s námi o zajímavý koláč i s fotodokumentací podělila Dana, která spojila dvě úžasné chutě – mák a jablka. Mák obsahuje celou škálu vitamínů a je tedy velmi vhodným doplňkem naší stravy. Ve spojení s protizánětlivou čirokovou moukou vytvoří skvělý základ, který stačí doplnit jablečným „pudinkem“ a máme nádherný zdravější dezert.

V misce smícháme sypké ingredience, ve druhé misce vymícháme žloutek, rozmačkaný banán, med a olej. Dáme vše dohromady, vmícháme sníh z bílků. Těsto je tuhé. Pečeme na 180 °C asi 15 minut.

Přichystáme si pudink z jablek. Jablka nakrájená na kostky osladíme, zalejeme asi 125 ml vody, povaříme 10 minut do změknutí. Přidáme pudink rozmíchaný ve zbytku vody, vlijeme do jablek, povaříme do zhoustnutí. Ještě horké nalijeme na vychladnutý korpus. Dáme ztuhnout, nejlepší je jíst až druhý den.