RECEPTY ADVENI

Makové kostky z tvarohového těsta

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Makové kostky z tvarohového těsta

Hlavní přísady

Slzovková mouka
Slzovková mouka
Koupit
Mouka z hnědé rýže
Mouka z hnědé rýže
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Těsto

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Smícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a přidáme tvaroh. Zapracujeme jej a podle konzistence těsta (závisí nejen od savosti mouk, ale také od tvarohu) přidáváme po lžících vodu, až dostaneme pružné těsto. Dáme jej do lednice na chvíli uležet a připravíme mezitím náplň.

V menším hrnci přivedeme mléko k varu, přidáme mák, med a povidla a na mírném plameni povaříme, dokud se nám tekutina nevyvaří (a mák hezky nezměkne). Poté odstavíme a necháme vychladnout.

Těsto rozdělíme na 2 kusy, které rozválíme na stejně velké placky (případně na potravinové fólii vyválíme 1 placku, rozdělíme na 2 ks a po přidání náplně pak v polovině přehneme). Na jednu polovinu tedy rovnoměrně naneseme připravenou směs a dobře přimáčkneme, překlopíme druhou částí těsta a opět přimáčkneme. Pečeme v horkovzdušné troubě při 160 °C cca 20 minut (povrch musí zezlátnout).

Jelikož do receptu nejde moc sladidla, můžeme na závěr lehce pocukrovat. Po vychladnutí nakrájíme na menší čtverečky a skladujeme v chladu.