RECEPTY ADVENI

Lívanečky s čirokovou moukou

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Lívanečky s čirokovou moukou
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Psyllium namočíme na 10 minut do vlažné vody, aby nabobtnalo. Poté přidáme obě mouky, cukr a špetku xanthanu a postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo hustší lívancové těsto. To přikryjeme a necháme hodinu odstát. Poté rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, kterou lehce vytřeme olejem, a smažíme malé lívanečky. Podáváme např. s oblíbeným džemem.

Poznámka

U receptu se těžko určí přesné množství použité vody, záleží na velikosti lžíce, přesném množství psyllia i savosti bezlepkové směsi. Já jsem použila necelou polovinu hrnečku.