RECEPTY ADVENI

Lívance zapečené v troubě z teffové kaše Adveni

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Lívance zapečené v troubě z teffové kaše Adveni

Hlavní přísady

Adveni kaše s teffem
Adveni kaše s teffem
Koupit
Adina směs AKCE 1 + 1 ZDARMA DMT: 1-11-2017
Adina směs AKCE 1 + 1 ZDARMA DMT: 1-11-2017
Koupit
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Na lívance

Na náplň

Na drobenku

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Lepší nedělní snídani na sladko si snad nedovedu představit. Určitě to vyzkoušejte, všichni tímto jídlem poctění Vás ocení. Kdo může mléčné produkty, použijte kravské mléko a tvaroh.

1. Troubu zahřejeme na 160 °C. Mléko zahřejeme, rozmícháme v něm kaši, cukr, vejce a prášek do pečiva. Společně rozmixujeme suroviny na toffu tvaroh. Nakrájíme okapané meruňky. Z mandlové mouky, tuku a cukru vytvoříme prstem drobenku.

2. S lžící namočenou ve vodě vytvoříme z těsta, na plechu s pečícím papírem, koláče o průměru cca 10 cm a výšce cca 1 cm. Potřeme marmeládou a toffu tvarohem, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě 15–20 minut, až okraje zezlátnou.

3. Lívance necháme na plechu chvilku zchladnout a ještě teplé opatrně obracečkou přendáme na talíř a podáváme.

Zuzčin toffu tvaroh

Našleháme 200 g bílého toffu se šťávou a kůrou z poloviny BIO citronu, 2 lžícemi tekutého med, jedním cukrem s pravou vanilkou a jednou polévkovou lžící slunečnicového oleje.