RECEPTY ADVENI

Lívance z pohanky, quinoi a čiroku

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Lívance z pohanky, quinoi a čiroku
Kristýna Zouzalová

Autor receptu

Píše blog o zdravém životním stylu, zbožňuje jógu, knihy, cestování a snaží se všem bezlepkářům dokázat, že i bez lepku se dá naprosto skvěle vařit a péct.

Ingredience

Pracovní postup

Příprava je opravdu extra rychlá – poslední dobou se mi postup „hodím všechno do mixéru a za pár vteřin je hotovo“ zamlouvá čím dál víc. Upozorňuji, konzistence těsta je hodně tekutá a měla jsem strach z toho, jak se bude chovat na pánvi, ale manipuluje se s ním úžasně. Okamžitě se zatáhne a vůbec se netrhá. V receptu sice doporučuji použít na smažení kokosový olej, ale já jsem je nakonec připravovala bez kapky oleje. Struktura lívanečků je velmi jemná a s javorovým sirupem jsem to nepřeháněla, klidně si je trochu přislaďte.

Smíchejte v míse suchou pohanku, quinoou a čirokové zrno, zalijte vodou s lžičkou citronové šťávy a nechte přes noc namočit.

Druhý den vše pořádně propláchněte a dejte společně s vodou, sirupem, banánem, vejcem a skořicí do mixéru a pořádně rozmixujte.

Rozpalte si pánev a lívanečky smažte na kokosovém oleji.