RECEPTY ADVENI

Linecká kolečka bez lepku

Bez lepku Bez sóji

Linecká kolečka bez lepku
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Obyvatelé Linze o nich dost možná nikdy neslyšeli. To však nic nemění na skutečnosti, že linecká kolečka patří v Čechách k nejoblíbenějším druhům vánočního cukroví. A nejen vánočního, vždyť linecké se peče i na Velikonoce a v některých rodinách prostě jen tak.

Bezlepkovou samokypřící směs BISCUITS & COOKIES smícháme s moučkovým cukrem a prosejeme na vál. Přidáme strouhanou citronovou kůru a zlehka promícháme.

Poté do sypké směsi zapracujeme máslo, vejce a citronovou šťávu. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Poté těsto vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme kolečka – polovinu s otvorem a polovinu bez otvoru. Kolečka rovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu cca 10 minut.

Vychladlá kolečka slepujeme marmeládou a obalujeme v moučkovém cukru.

Poznámka

Z této várky upečete 80 koleček, tedy po slepení dostanete 40 kousků cukroví.