RECEPTY ADVENI

Levandulový koláč

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Levandulový koláč

Hlavní přísady

Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
Rýžová mouka polohrubá 250 g
Rýžová mouka polohrubá 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Levandule je nejen uklidňující, ale má také spoustu dalších pozitivních účinků. Posiluje imunitní systém, zlepšuje kvalitu spánku, působí proti respiračním chorobám, léčí plísňové infekce, redukuje bolest, snižuje migrény, nervové vypětí, depresi i nervozitu a také zlepšuje trávení. Upečte si koláč, který vás pohltí nejen svou vůní, ale také posílí vaši imunitu.

Troubu předehřejeme na 175 °C. Připravíme si dortovou formu o průměru 22 cm.

Smícháme první 4 ingredience v tekutou směs. Dejte pozor, aby všechny ingredience byly vytemperovány na pokojovou teplotu, aby se kokosový olej nesrazil. Zvlášť smícháme suché ingredience. K suchým ingrediencím vmícháme tekutou směs a vymícháme v hladké těsto (bude hutné, ale stále tekuté). Přesuneme do formy a pečeme 30 minut. Necháme plně vychladnout na mřížce.

Poznámka

Levandulový extrakt se dá velmi jednoduše připravit doma. Naložte levandulové lístky v kvalitním alkoholu, nechte pár týdnů na tmavém místě odležet, přeceďte a užívejte si úžasnou vůni.