RECEPTY ADVENI

Levandulové sušenky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Levandulové sušenky

Hlavní přísady

Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Amarantová mouka 250 g
Amarantová mouka 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Levandule je známá pro své uklidňující účinky, ale dokáže pomáhat bojovat také proti zánětu a dalším neduhům. Sušenky s vůní této zázračné bylinky vám zpříjemní každou chvíli.

Smícháme mouky se solí a v druhé misce smícháme tekuté ingredience. Vmícháme je to suché směsi a vytvoříme drobenku. Poté přidáme žloutek a vypracujeme pružné hladké těsto, do kterého ještě můžeme zapracovat sušenou levanduli. Necháme v lednici několik hodin odpočinout. Poté vykrájíme jako linecké na tenko a vykrajujeme sušenky.

Pečeme na 160 °C cca 10–13 minut. Po vychladnutí můžete dozdobit třeba borůvkami obarvenou bílou čokoládou.