RECEPTY ADVENI

Letní quiche s chřestem

Bez lepku Bez sóji

Letní quiche s chřestem
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Kateřina Lahoda

Autor receptu

Přece musí existovat způsob, jak zdravě hubnout či udržovat váhu, a přitom netrávit hodiny v kuchyni. Zkrátím to – existuje!

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Sezóna chřestu je krátká, tak je potřeba si ji náležitě užít. Vyzkoušejte tento báječný koláč, kterému dodávají nasládlou šťavnatou chuť pomalu dušené červené cibule. Pokud quiche chystáte pro přátele, můžete si ho připravit dříve a pak ho dát jen na 15 minut do trouby zapéct. Podávejte ho ideálně s čerstvým listovým salátem pokapaným olivovým olejem.

Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme se solí. Studené máslo nakrájíme na kostky, rychle prohněteme se sypkou směsí a nakonec zapracujeme pomazánkové máslo. Vzniklé těsto zabalíme do potravinářské fólie (nebo např. do mikrotenového sáčku) a uložíme do lednice. Chladíme alespoň jednu hodinu.

V pánvi rozehřejeme olej, vložíme cibuli nakrájenou na kolečka a zlehka ji smažíme při mírné teplotě, dokud nezkaramelizuje (cca 15 minut).

Očistíme chřest, odkrojíme dřevité konce a škrabkou odstraníme vláknitý povrch. Vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 2–3 minuty. Poté prudce zchladíme ve studené vodě.

Těsto rozválíme a vyložíme jím pečící formu. Překryjeme pečícím papírem a zatížíme fazolemi. V troubě předehřáté na 170 °C předpékáme 10 minut. Poté odstraníme papír i fazole a pečeme dalších cca 5 minut, dokud není těsto jemně zlatavé.

Na předpečený korpus navršíme cibuli a na ni okapaný a osušený chřest. Klademe střídavě vždy jeden chřest hlavičkou vpravo, druhý vlevo.

Povrch koláče posypeme strouhaným sýrem a mletým pepřem. Dopečeme v troubě cca 10 minut. Nakrájíme na porce a servírujeme.

Foto: Kateřina Lahoda
  • recept Letní quiche s chřestem
  • recept Letní quiche s chřestem