RECEPTY ADVENI

Letní jahodová vánice

Bez lepku Bez sóji

Letní jahodová vánice
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Těsto

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jahody se sněhem? To není Pohádka o dvanácti měsíčkách, ale pohádkově dobrý koláč. Křehký korpus, šťavnatá vrstva jahod a sladká sněhová čepice tvoří neodolatelnou letní trojkombinaci. O vůni linoucí se z trouby ani nemluvě! Dopřejte si tuhle lahodnou sněhovou vánici uprostřed parného léta a zaručeně nebudete litovat!

Doporučujeme použít formu o průměru 26 cm.

1. Směs BISCUITS & COOKIES smícháme s moučkovým cukrem a prosejeme na vál. Přidáme špetku soli. Poté do sypké směsi zapracujeme máslo a vejce. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).

2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň půl hodiny.

3. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme suchými luštěninami (cizrna, fazole, čočka). V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme cca 15 minut dozlatova. Vyndáme z trouby, odstraníme papír s luštěninami a necháme vychladnout.

4. Jahody omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme cukr a ještě chvíli šleháme. Do poloviny sněhu lehce vmícháme pokrájené jahody a navrstvíme na předpečený korpus. Zakryjeme zbývající polovinou sněhu.

5. Teplotu v troubě snížíme na 145 °C a dopékáme ještě cca 20 minut.