Kynutý táč s tvarohem a ovocem
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na náplň
Na drobenku
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Lidé si pod výrazem táč často představují nejrůznější koláče. U nás na jižní Moravě rozumíme táčem koláč, který je kynutý, s ovocem a drobenkou. Zkrátka přesně takový jako je právě tento.
Do skleničky nalijeme 50 ml vlažného mléka, přidáme 2 lžičky cukru, rozdrobíme droždí a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek.
Směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS smícháme se solí, zbytkem cukru a prosejeme. Přidáme vanilkový cukr, zbytek mléka, máslo, žloutek a vzešlý kvásek. V kuchyňského robotu necháme zpracovávat na vláčné těsto alespoň 5 minut. Vzniklé těsto zakryjeme potravinářskou fólií, aby neoschlo, a necháme na teplém místě vykynout.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh vyšleháme s moučkovým cukrem a vanilkovým pudinkovým práškem.
Vykynuté těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál, rozválíme ho do tvaru obdélníku a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Těsto na plechu roztáhneme co nejvíce do okrajů, natřeme tvarohovou náplní a poklademe ovocem.
Na závěr posypeme drobenkou a dáme péct.
Pečeme na 180 °C po dobu 40–45 minut.