RECEPTY ADVENI

Kynuté ořechové rohlíčky

Bez lepku Bez sóji

Kynuté ořechové rohlíčky
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI
Alžběta Švorcová

Autor receptu

Sladký život bez lepku: Osvědčené recepty na domácí koláče, dorty, dezerty a slané pečivo. První české vydání. Praha: Nakladatelství Slovart, 2015. ISBN 978-80-7391-226-0.

Ingredience

Ořechová náplň

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Do vlažného mléka v hrníčku přidáme smetanu na šlehání, krupicový a vanilkový cukr. Zamícháme. Do mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.

Zatím si můžeme připravit ořechovou náplň. Vodu s cukrem přivedeme k varu. Vzniklým horkým sirupem zalijeme nastrouhané ořechy smíchané se skořicí.

Do kuchyňského robotu dáme směs SIMPLY ADVENI, špetku soli, žloutek a olej. Promícháme a postupně vléváme kvásek. Důkladně uhněteme vláčné těsto.

Těsto přeneseme na pomoučený vál a ručně vypracujeme 2 bochníky.

Z jednoho vyválíme kruh s průměrem 20 cm a rádýlkem ho nakrájíme na 8 stejných trojúhelníků (jako dort). Každý trojúhelník potřeme ořechovou náplní, zahneme z obou stran „ouška“, aby náplň nevytekla, a rohlíček svineme od širokého konce k úzkému.

Totéž opakujeme s druhým bochníkem těsta, anebo použijeme jinou náplň, kterou má rodina v oblibě!

Hotové rohlíčky narovnáme na vymazaný plech (dál od sebe) a necháme hodinu kynout. Po hodině kynutí rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme 20–25 minut. Rohlíčky hned po vyjmutí z trouby potřeme olejem. Vychladlé rohlíčky podáváme posypané prosátým moučkovým cukrem.