RECEPTY ADVENI

Kynuté ořechové rohlíčky

Bez lepku Bez sóji

Kynuté ořechové rohlíčky
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Alžběta Švorcová

Autor receptu

Sladký život bez lepku: Osvědčené recepty na domácí koláče, dorty, dezerty a slané pečivo. První české vydání. Praha: Nakladatelství Slovart, 2015. ISBN 978-80-7391-226-0.

Ingredience

Ořechová náplň

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Do vlažného mléka v hrníčku přidáme smetanu na šlehání, krupicový a vanilkový cukr. Zamícháme. Do mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.

Zatím si můžeme připravit ořechovou náplň. Vodu s cukrem přivedeme k varu. Vzniklým horkým sirupem zalijeme nastrouhané ořechy smíchané se skořicí.

Do kuchyňského robotu dáme směs SIMPLY ADVENI, špetku soli, žloutek a olej. Promícháme a postupně vléváme kvásek. Důkladně uhněteme vláčné těsto.

Těsto přeneseme na pomoučený vál a ručně vypracujeme 2 bochníky.

Z jednoho vyválíme kruh s průměrem 20 cm a rádýlkem ho nakrájíme na 8 stejných trojúhelníků (jako dort). Každý trojúhelník potřeme ořechovou náplní, zahneme z obou stran „ouška“, aby náplň nevytekla, a rohlíček svineme od širokého konce k úzkému.

Totéž opakujeme s druhým bochníkem těsta, anebo použijeme jinou náplň, kterou má rodina v oblibě!

Hotové rohlíčky narovnáme na vymazaný plech (dál od sebe) a necháme hodinu kynout. Po hodině kynutí rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme 20–25 minut. Rohlíčky hned po vyjmutí z trouby potřeme olejem. Vychladlé rohlíčky podáváme posypané prosátým moučkovým cukrem.