RECEPTY ADVENI

Kynuté buchty

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Kynuté buchty
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES 750 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Náplně

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Mouku promícháme s cukrem, droždím a citronovou kůrou. Přidáme olej a vodu a vypracujeme pevné nelepivé těsto. Těsto důkladně propracujeme a necháme na teplém místě hodinu vykynout. Poté těsto rozdělíme na přibližně dvanáct stejných částí. Z každé rukama vytvoříme placičku, doprostřed dáme dvě lžičky náplně a zabalíme. Zabalenou buchtu potřeme ze všech stran olejem a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Mezi jednotlivými buchtami necháváme asi dvoucentimetrové mezery. Hotové buchty necháme ještě asi 10 min odpočinout. Mezitím předehřejeme troubu na 170 °C a dospod vložíme plecháček naplněný vodou. Do předehřáté trouby vložíme plech s buchtami a pečeme asi 25–35 minut, až povrch lehce zrůžoví. Buchty během pečení zvětší svůj objem a začnou se dotýkat. Upečené buchty oddělíme od sebe a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.

Bezmléčná „tvarohová“ nádivka

Uvaříme hustý vanilkový pudink z rostlinného mléka (350 ml mléka na jeden sáček pudinku). Když trochu vychladne, vmícháme rozmixované nebo vidličkou rozmačkané tofu (200 g), ¼ lžičky kurkumy a cukr podle chuti. Je-li směs příliš řídká, zahustíme ji instantní rýžovou nebo jáhlovou kaší.

Poznámka

Pro přípravu kynutého těsta je potřeba dostatečné množství škrobu, proto zde nedoporučuji nahrazovat směs BREADS & BAGUETTES jinou směsí. Těsto by pravděpodobně dobře nakynulo i z mouk Schär nebo z Jizerky, ale nemám to vyzkoušené. Naopak nízkoškrobové směsi (např. Doves Farm) nejsou na kynutá těsta vhodné.

Foto: petram
  • recept Kynuté buchty
  • recept Kynuté buchty
  • recept Kynuté buchty