RECEPTY ADVENI

Kynuté buchty

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Kynuté buchty
Bezlepková směs na pečení SIMPLY ADVENI
Hlavní přísada
Bezlepková směs na pečení SIMPLY ADVENI
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Náplně

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Mouku promícháme s cukrem, droždím a citronovou kůrou. Přidáme olej a vodu a vypracujeme pevné nelepivé těsto. Těsto důkladně propracujeme a necháme na teplém místě hodinu vykynout. Poté těsto rozdělíme na přibližně dvanáct stejných částí. Z každé rukama vytvoříme placičku, doprostřed dáme dvě lžičky náplně a zabalíme. Zabalenou buchtu potřeme ze všech stran olejem a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Mezi jednotlivými buchtami necháváme asi dvoucentimetrové mezery. Hotové buchty necháme ještě asi 10 min odpočinout. Mezitím předehřejeme troubu na 170 °C a dospod vložíme plecháček naplněný vodou. Do předehřáté trouby vložíme plech s buchtami a pečeme asi 25–35 minut, až povrch lehce zrůžoví. Buchty během pečení zvětší svůj objem a začnou se dotýkat. Upečené buchty oddělíme od sebe a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.

Bezmléčná „tvarohová“ nádivka

Uvaříme hustý vanilkový pudink z rostlinného mléka (350 ml mléka na jeden sáček pudinku). Když trochu vychladne, vmícháme rozmixované nebo vidličkou rozmačkané tofu (200 g), ¼ lžičky kurkumy a cukr podle chuti. Je-li směs příliš řídká, zahustíme ji instantní rýžovou nebo jáhlovou kaší.

Poznámka

Pro přípravu kynutého těsta je potřeba dostatečné množství škrobu, proto zde nedoporučuji nahrazovat směs SIMPLY ADVENI jinou směsí. Těsto by pravděpodobně dobře nakynulo i z mouk Schär nebo z Jizerky, ale nemám to vyzkoušené. Naopak nízkoškrobové směsi (např. Doves Farm) nejsou na kynutá těsta vhodné.