RECEPTY ADVENI

Květákové minihoustičky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Květákové minihoustičky

Hlavní přísady

Kokosová mouka 250 g
Kokosová mouka 250 g
Koupit
Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Posyp

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Bezlepkové pečivo se někdy může zdát docela suché. Vyzkoušejte přidat květák, který vám pečivo nejen zvlhčí, ale také dodá nutriční hodnotu.

Troubu si předehřejeme na 200 °C a na plech dáme papír na pečení.

Květák zpracujeme do podoby „rýže“, tedy nasekáme v sekáčku nebo nastrouháme na struhadle, abychom dostali „rýži“. Posolíme a necháme chvíli odstát, pokud se nám pustí voda, tak ji vymačkáme. Vmícháme mouky a vejce a dobře promícháme, po chvilce nám vznikne pevné těsto, ze kterého vymodelujeme 8 houstiček (pokud by se vám těsto zdálo moc mokré kvůli šťavnatějšímu květáku, přidejte trochu kokosové mouky, které velmi dobře saje). Položíme je na plech a smícháme ingredience na posyp. Ten rovnoměrně rozdělíme na všechny houstičky a vtlačíme lehce dovnitř.

Pečeme 30–35 minut. Poté doporučuji sejmout z plechu a dopéct ještě 5 minut na mřížce.