RECEPTY ADVENI

Kurakkanový pudink

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Kurakkanový pudink
Kurakkanová mouka 250 g
Hlavní přísada
Kurakkanová mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Na ochucení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Ve třetině studeného mléka rozmícháme kurakkanovou mouku. Zbytek mléka ohřejeme, vmícháme namočenou mouku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Podle vlastní chuti osladíme a dochutíme. V původním srí lanském receptu přidávají kardamom. Můžete ho ale nahradit např. skořicí, vanilkou nebo kakaem.