RECEPTY ADVENI

Krupicovo-oříšková kaše

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Krupicovo-oříšková kaše
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Ve 150 ml rostlinného mléka rozmícháme rýžovou krupičku a oříškovou mouku a necháme chvilku odstát. Zbytek mléka nalijeme do rendlíku se silnějším dnem nebo do mlékovaru a přivedeme k varu. Osladíme dle vlastní chuti a vmícháme namočenou krupičku. Za stálého míchání znovu přivedeme k varu a povaříme asi 3 minuty. Je-li kaše příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka. Před podáváním kaši posypeme podle vlastní fantazie oříšky, semínky, kakaem nebo skořicí.

Poznámka

Pokud vám nevadí lepek a (nebo) mléčné výrobky, můžete použít klasickou dětskou krupičku a (nebo) běžné kravské mléko.