RECEPTY ADVENI

Krupicová kaše z polohrubé čirokové mouky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Krupicová kaše z polohrubé čirokové mouky
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Čirokovou mouku namočíme do 150 ml mléka a necháme 10 minut odstát. Zbylé mléko ohřejeme, osolíme a vmícháme do něho namočenou čirokovou mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu a prováříme alespoň 5 minut. Na závěr osladíme dle chuti a můžeme podávat.

Poznámka

Postup je možné alternovat tak, jak jste zvyklí vařit dětskou krupičku. Někdo ji předem nenamáčí a sype rovnou do horkého mléka (pak má ale tendenci tvořit hrudky), někdo kaši vůbec nesolí, někdo sladí hned na začátku (prý se ale pak snáz připaluje). Nicméně výsledkem by měla být zdravá bezlepková krupicová kaše.