RECEPTY ADVENI

Křupavé cookies z mouky z quinoy s čokoládou a oříšky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Křupavé cookies z mouky z quinoy s čokoládou a oříšky

Hlavní přísady

Rýžová mouka polohrubá 250 g
Rýžová mouka polohrubá 250 g
Koupit
Quinoová mouka 200 g
Quinoová mouka 200 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Sušenek není nikdy dost. Zvláště, když jsou díky použitým ingrediencím mnohem zdravější než ty kupované. Kvalitní mouky, kvalitní tuk a také trochu zdravých oříšků. A kdo by se bál, že si nepochutná, může přidat o krapet více čokolády. Do skvělého receptu se tentokrát pustila Zdeňka, které patří tímto velký dík.

Smícháme všechny sypké suroviny dohromady (mouky, mleté oříšky, cukr, sůl, skořici). Vejce při pokojové teplotě smícháme s kokosovým olejem a agáve sirupem a směs vlijeme do sypké směsi. Vymícháme těsto, které se nelepí, vmícháme nasekanou čokoládu a ořechy. Z těsta vytvarujeme kuličky, které pak rozplácneme na 0,5–1 cm široké placičky (celkem 18 ks). Pečeme při 175 °C 15 minut, vytáhneme z trouby a necháme na plechu dojít a vychladnout.