RECEPTY ADVENI

Krekry z mouky z červené čočky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Krekry z mouky z červené čočky
Mouka z červené čočky 250 g
Hlavní přísada
Mouka z červené čočky 250 g
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Ráda objevuje nové a neobvyklé suroviny a zkouší, jak se dají použít ve vaření a pečení bez lepku. Vaří a peče po víc než čtyřicet let, z toho přes deset let bezlepkově.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Z uvedených surovin zadělejte těsto. Zabalené do potravinářské fólie nechte odležet cca 30 minut. Předehřejte troubu na 160 °C. Těsto rozválejte na tloušťku cca 2 mm mezi dvěma fóliemi (takto není nutno posypávat moukou) a vykrájejte tvary. Pečte cca 10–12 minut.

Poznámka

Místo řepy lze použít i pyré z dýně, sladkých brambor či podobné zeleniny. Množství mouky je potřeba přizpůsobit vlhkosti pyré.