RECEPTY ADVENI

Křehký koláč s malinami a žloutkovým krémem

Bez lepku Bez sóji

Křehký koláč s malinami a žloutkovým krémem
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Na dohotovení

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Lahodný letní koláč s jemnou krémovou náplní, která skrývá překvapení v podobě malin, vám učaruje. Pokud máte slabost pro tymián, neváhejte přihodit pár drobně nasekaných lístků do žloutkového krému. Moučník tak okamžitě povýší do kategorie „nevšední“.

1. Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s moučkovým cukrem a špetkou soli. Poté do sypké směsi zapracujeme vejce a studené máslo.

2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň půl hodiny.

3. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme suchými luštěninami (cizrna, fazole, čočka). V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 20 minut. Vyndáme z trouby, odstraníme papír s luštěninami a necháme vychladnout.

4. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, poté zašleháme zakysanou smetanu, směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) a mandlový likér amaretto. Maliny opláchneme a necháme okapat.

5. Nasypeme maliny na předpečený korpus, rovnoměrně rozprostřeme a zalijeme žloutkovým krémem. Pečeme dalších 25 minut dozlatova.

6. Koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Poté posypeme drcenými sušenkami a mandlovými lupínky a ozdobíme odloženými malinami.

Inspirováno receptem „Křehký koláč se žloutkovým krémem“ uveřejněným v knize The Best of Apetit – 150 sladkých receptů.

Foto: Adveni
  • recept Křehký koláč s malinami a žloutkovým krémem
  • recept Křehký koláč s malinami a žloutkovým krémem