RECEPTY ADVENI

Plněné ořechy bez lepku

Bez lepku Bez vajec

Plněné ořechy bez lepku
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na dohotovení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nejprve si připravíme slunečnicová semínka. Je důležité, aby byla umletá skutečně najemno. Ideální pro tyto účely je vysoce výkonný kuchyňský mixér typu Vitamix či levnější Nutribullet. Stejně dobře však poslouží i ruční mlýnek na kávu. Ta trocha námahy stojí za to, semínka propůjčí ořechům lahodnou vláčnost a zaručí delší trvanlivost.

Bezlepkovou samokypřící směs BISCUITS & COOKIES smícháme s moučkovým cukrem a prosejeme na vál. Přidáme mletá slunečnicová semínka, strouhanou citronovou kůru, skořici a hřebíček, a zlehka promícháme.

Poté do sypké směsi zapracujeme Heru. Hněteme, dokud se přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň 15 minut, nejlépe však do druhého dne. Poté z těsta odkrajujeme malé kousky, které vtlačujeme do formiček na ořechy. Ty pak klademe vedle sebe na plech. Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu cca 8 minut.

Zatímco se ořechy budou péct a chladnout, připravíme si krém. Uzavřenou plechovku Salka ponoříme do hrnce s vodou a vaříme cca 2 hodiny. Otevřeme až po vychladnutí. Zkaramelizované Salko smícháme s ořechy a rumem a vešleháme máslo.

Hotové vychladnuté ořechy slepujeme krémem a zdobíme čokoládovou polevou (můžeme namočit ½ ořechu do polevy, nebo ořechy polevou pocákat).

Poznámka

Z této várky vytvoříte 80 půlek ořechů, tj. 40 kousků plněných ořechů.